Totaalbedrag

Totaalbedrag

Ga naar de inhoud

Tips bij gebruik van training geluiden cd honden.

Honden

hond vuurwerkangst

Katten

kat vuurwerkangst

Paarden

paarden vuurwerkangst

Vogels

papegaai vuurwerkangst

Knaagdieren

konijnen vuurwerkangst

Konijnen

knaagdieren vuurwerkangst

vuurwerkgeluiden
cd geluiden mp3

Wanneer u een van onze Audio cd's  in huis heeft, dan vindt u aan de binnenkant van de cd-cover de gebruiksvoorschriften.

Voordat ik hierover verder ga eerst even een stukje theorie.

Hiervoor moeten we in de eerste plaats terug naar de denkwijze van een hond, kat of paard en eigenlijk die van elk zoogdier (inclusief de mens).
Een zoogdier heeft een brein wat verschillende zintuiglijke ervaringen heeft leren koppelen. Bij het zien van koffie ruikt een mens de koffie bijna al, omdat het brein onlosmakelijk verbindingen heeft gemaakt met het beeld van de koffieboon, de geur en kleur, de smaak, de manier waarop je het schrijft en uitspreekt, de verschillende smaken en vooral ook in welke situaties je de combinaties eerder hebt ervaren.

Bij het horen van de koffiepot flitst het geheel van deze verbindingen (associaties) door de hersenen heen en zijn we het ons soms nauwelijks nog bewust, welke hersencentra en activiteiten het brein hiervoor inschakelt en verricht.
Daarom is het van essentieel belang, dat wat goed is of wat geen gevaar oplevert, op een juiste manier vorm krijgt bij de opvoeding van een zoogdier.
Wanneer er geen ouderlijk voorbeeld is (denk aan het Resusaapje) dan ontwricht het beestje geheel en is overal bang voor. Het zal niet goed leren associëren en het zal een onvolwassen, niet zelfstandig en angstig dier zijn, die wegkwijnt van de spanning. Zou het dier geleerd hebben dat koffie samen gaat met een gezellig gesprek op de bank, met een koekje erbij, een gezellig hardrockconcert op de achtergrond of een live-vuurwerkshow in de straat, dan zou het bij het horen van de koffiepot en het ruiken van de koffie niet angstig wegkruipen.
Beeldvorming, dáár draait het om bij uw huisdier en dan niet alleen met de ogen, maar ook met alle andere zintuigen.
De mate waarin zintuigen meer of minder geprikkeld worden in verschillende situaties, is bepalend voor de bestendigheid van uw huisdier in verschillende situaties.
U begrijpt dat in deze context de termen desensibilisatie (sensibiliteit= gevoeligheid) en gedragsmodificatie (modificatie= wijziging/omvorming) van belang zijn. Wanneer een zoogdier iets al tientalle keren heeft gezien ("ervaren" in de zin van de verschillende hersenactiviteiten gebruiken), dan zal het dit volgens een aangeleerd patroon blijven benaderen. (actie<>reactie). Een kat of hond die opgroeit op een boerderij met koeien, zal niet meer bang zijn voor koeien of ze aanvallen als jachtobject. Een beeld van een baasje bij de deur met de hondenriem in de hand zal ook zonder de riem gehoord te hebben bij de hond een beeld oproepen van "we gaan wandelen". Het is het logische gevolg van de beeldvorming in het verleden.
Of wanneer je met je hond gewend bent met tennisballen te spelen en je komt op een dag van je werk en je handen ruiken naar een tennisbal, dan staat de hond paraat om met je te gaan ballen.
Zo ook de geur van kruit, zwavel, roet, of geknetter van vuur of wat dacht u van een dierenartspraktijk. Het dier heeft een associatie hierbij en zal zich hier wel of niet lekker bij voelen.
Dit alles geld natuurlijk ook voor beelden, geluiden en aanraking. Het zien van vuurwerk hoeft bij een juiste opvoeding niet tot een vervelende associatie te leiden. Terugkomende op het resusaapje, betekent dit, dat wanneer uw huisdier van u ziet hoe het moet reageren op deze beelden (geuren, geluiden etc in hun omgeving) het dier ook af zal gaan op uw "goede voorbeeld".
Blijft u ongestoord doorgaan met het kijken naar de tv als de bel gaat, dan leert uw hond het blaffen af (in het geval hij dit zou doen ten gevolge van een deurbel). Springt u echter direct op en loopt naar de deur, wanneer het dier blaft, dan zal dit het blaffen versterken. Het baasje doet immers mee en loopt pardoes naar de voordeur toe.
Vanuit deze optiek kunt u onze cd's gebruiken. Geef het voorbeeld aan us huisdier en speel gewoon wat of negeer het dier compleet.

Een aantal andere tips:
Wanneer de bel gaat, doe dan de volgende zaken niet in aanwezigheid van uw huisdier.
>Direct opstaan wanneer de deurbel gaat. Blijf 5 seconden zitten en spring ook dan nog niet op, maar loop rustig, zoals u altijd de woonkamer uit loopt naar de voordeur.

>Ga niet direct naar het raam om te kijken, wanneer er buiten iets rumoerigs aan de hand is. Wacht 5 seconden en loop dan onopvallend naar het raam.

>Blaft uw hond naar iets wat buiten zijn aandacht trekt, sus hem dan, en ga niet direct meedoen door ook aan het raam te gaan kijken. Dit bevestigt dat het dier terecht op iets reageert, want het was zo belangrijk dat zelfs de baas gaat kijken.
Sussen kan door bijvoorbeeld een nee-commando aan te leren.
Audio Cd Sound effecten
Geluidseffecten in het verkeer
Stads geluids effecten
Woongeluiden in de stad
Stadsgeluiden Honden training geluiden honden en katten 

Vuurwerk Sounds boerderijgeluiden
album omgevingsgeluiden, Boerderijdieren, Stad, Geluidencd's, trainingscd's, Tips in en om het huis...  

 

vuurwerkgeluiden
Terug naar de inhoud