Geluiden Training CD´s

Totaalbedrag

Ga naar de inhoud

Over ons

Contact vuurwerkcd.nl

Tijdens de zeer intensieve trainingen van onze honden, hebben wij ervaren dat, Puppy nest vuurwerkangst cdwaar een wil is, er altijd een weg is. Wanneer u bekend bent met een hondenras die niet erg volgzaam is, zoals een (Parson) Jack Russells Terriër of een Dobermann, dan zult u begrijpen dat het vaak een enorme (tijds) investering is om bepaald gedrag aan of af te leren. Ondanks dat, zijn wij er tijdens de trainingen van overtuigd geraakt, dat alles te leren en af te leren is, maar dat je er vooral vroeg mee moet beginnen. Dus bij voorkeur in de puppy-tijd.
Eén van de aan te leren gedragingen, is het normaal vinden van alles wat een mens normaal vindt. Dat hebben wij bij onze eigen honden gedaan, door overal met ze naar toe te gaan en ze overal mee in aanraking te laten komen en vooral ook zo jong mogelijk. Omdat wij ook Parson Russell Terriërs fokken, laten wij onze nestjes kennis maken met al het mogelijk denkbare in een huishouden. Wij doen dat ondermeer met de Cd's, die u op deze website of elders kunt bestellen.

Onze ervaring is, dat ondanks dat je al het mogelijke in de verschillende puppy-levensfases bij de pup socialiseerd, de hond op latere leeftijd toch ongewenst gedrag kan laten zien. Gebleken is dat, wanneer je een huisdier vroeg laat kennis maken met vreemde en harde geluiden, de kans dat het hier later nog bang voor wordt, gering is. Wordt het dier later toch nog bang voor bepaalde, dan is dit meestal nog makkelijk te "genezen". Op deze website vindt u hier uitgebreide (wetenschappelijke) bewijsvoering voor.

Veel mensen doen "het" niet zo goed met hun huisdier, waar het gaat om de juiste aandacht op het juiste moment. Als fokker weet ik dat nieuwe puppy-eigenaren heel veel vragen hebben over de opvoeding en ook na de verkregen antwoorden, niet goed weten en vooral ook niet goed aanvoelen, hoe ze met bepaald gedrag van hun huisdier moeten omgaan (of dat nu een hond, kat, paard of papegaai is).

Wij hebben onze Cd's ontwikkeld vanuit onze kennis van zaken en onze ervaring met onze eigen en andere honden en vooral ook de hondentrainingen bij de Dierenbescherming Utrecht.
Ons uitgangspunt is om zoveel mogelijk mensen ervan te overtuigen dat pilletjes en chemische geurtjes uit een stopcontact (DAP-verdampers), een huisdier niet van zijn/haar angst af helpt.
Het enige wat helpt is een baasje die het juiste gedrag op het juiste moment laat zien. Dat kan alleen maar, door de situatie herhaaldelijk te simuleren en de baas de kans te geven het juiste gedrag te laten zien. Net zoals een altijd noodzakelijke puppycursus, is ook een vuurwerk -en onweergeluiden training niet een hondentraining, maar een baasjestraining.


Stuur een bericht.                  Terug naar de inhoud