Totaalbedrag

Totaalbedrag

Ga naar de inhoud

Konijnen

Vuurwerkangst konijnen

Knaagdieren                                                                                                                                           cavias en hamsters angstvuurwerk

Therapie vuurwerkangst Konijnen

Niet geschikt voor konijn, hamster of cavia.

Is onze vuurwerkgeluidencd geschikt voor konijnen, hamsters en cavia's?
Nee waarschijnlijk niet. Er zijn gevallen bekend van een plotselinge dood door schrik bij deze diertje, bij het horen van een vuurwerkknal. Dat heeft te maken met hun zenustelsel en hormoonstelsel en hoe deze dieren reageren tijdens een schrikreactie. U kent ongetwijfeld de verhalen van konijnen die verstijven bij het zien van hun vijand. De vuurwerkgeluiden zorgen voor zoveel stress, dat het het beestje alleen maar negatief belast. Het maakt daarbij ook niet uit of je de cd zachtjes zet of hard. De geluidstrillingen worden door "prooidieren", want dat zijn deze dieren eigenlijk in het wild, geassocieerd met wegkruipen en vluchten. Ze zullen deze geluiden interpreteren als bijvoorbeeld een stamp op de grond of plotseling voorbijlopende mensen. Het zou dus tegen de natuur in zijn, wanneer vuurwerkgeluiden ze zouden verleiden tot een middagdutje op de rug.

Vuurwerkgeluiden Oplossing

Zorg ervoor dat uw konijn, hamster of cavia niets of heel weinig van de vuurwerkgeluiden hoort.
Helemaal voorkomen zal lastig zijn, gezien de spreiding over de uren/dagen, waarover vuurwerkgeluiden op straat te horen zijn. Maar aan de grote klap tijdens de jaarwisseling, kunt u natuurlijk wel iets doen.
Een oplossing:
Wanneer u een ruime meterkast heeft en deze midden in uw woning gesitueerd is (dus niet tegen de voordeur), kunt u uw kooi misschien hierin zetten. Wanneer u een verwarmde schuur heeft die wat verder van de straat verwijderd is, dan kan dit ook een hele geschikte plek zijn.
Wanneer u uw kooi niet naar een andere, geluidsarmere, plek kunt verplaatsen, dan kunt u met een deken en een paar houten plankjes al een heel eind komen. U kunt de deken over de kooi doen en daaroverheen de plankjes leggen. Geluidisolatie bestaat uit 2 soorten materialen, namelijk de lichte(zachte) en de zwaardere(harde)materialen. De ene geluidstoon gaat nu eenmaal makkelijker door zacht materiaal dan door hard materiaal of andersom.
Bedenk wel dat geluidisolatie een leer is van alles of niets. Zit er ergens een dunne of open plek in uw geluidisolatie, dan hoort het beestje simpelweg door deze plek de meeste geluiden.
Wees er wel attent op dat uw huisdier voldoende ademlucht heeft.
konijnen, cavias en hamsters angstvuurwerk
vuurwerkgeluiden
Terug naar de inhoud