Totaalbedrag

Totaalbedrag

Ga naar de inhoud

VUURWERK CD € 9,95 | GELUIDEN IN EN OM DE BOERDERIJ

Socialisatie en Training

vink Kwaliteit trainings CD's
vink Veel geluiden per CD
vink Realistisch

vink Goedkoop

vink Geperste Cd's

Honden


Katten

vuurwerkangst geluiden katten

Paarden

paarden vuurwerkangst

Vogels

papegaai vuurwerkangst

Knaagdieren

konijnen vuurwerkangst

Geluidentrainingscd's en Vuurwerktrainingcd

Boerderij, Stads- of WoonGeluiden cd's.


bestelknopButton winkelwagentje


dierenkliniek vuurwerkangst behandeling

Opvoeding en Socialisatie

Wij bieden een aantal cd's aan met verschillende categoriën geluidsbestanden. De cd is in eerste instantie gemaakt ten behoeve van de gewenning, opvoeding en socialisatie van jonge honden, katten (poezen) en paarden in kennels, maneges en gewoon bij baasjes thuis.  Onze cd's zijn echter ook uitermate geschikt voor bestaande angst bij huisdieren voor bepaalde (vreemde of harde) geluiden, in het bijzonder de vuurwerk- en onweergeluiden.

Het resultaat bij de vuurwerkcd-behandeling hangt in grote mate af van de motivatie van de baasjes. Veel baasjes van huisdieren denken, dat het probleem maar over een paar dagen van het jaar gaat.  Over het algemeen wordt er eigenlijk veel te weinig  gesocialiseerd en in het bijzonder getraind met huisdieren om angst voor "rare" geluiden, zoals bij vuurwerk en onweer weg te nemen. Veel huisdieren zitten gedurende bepaalde perioden in de stress en in veel gevallen zelfs in het asiel, omdat hun baasjes hebben nagelaten hun het goede voorbeeld te geven.

Het resultaat bij de vuurwerkcd-behandeling hangt in grote mate af van de motivatie van de baasjes. Veel baasjes van huisdieren denken, dat het probleem maar over een paar dagen van het jaar gaat.  Over het algemeen wordt er eigenlijk veel te weinig  gesocialiseerd en in het bijzonder getraind met huisdieren om angst voor "rare" geluiden, zoals bij vuurwerk en onweer weg te nemen. Veel huisdieren zitten gedurende bepaalde perioden in de stress en in veel gevallen zelfs in het asiel, omdat hun baasjes hebben nagelaten hun het goede voorbeeld te geven.

Wetenschappelijk Onderzoek Vuurwerkgeluiden Cd

Uit wetenschappelijk onderzoek (Universiteit van Utrecht) blijkt, dat minder dan 24 %  van de dierenartsen gedragstherapie door middel van een geluidencd ( vuurwerkgeluidencd) voorschrijft, terwijl er wel voor zo'n 44% van de gevallen medicatie wordt voorgeschreven. Mooi voor de portemonnee van de dierenarts! Maar helaas is de belangrijkste reden om geen gedragsmodificatie toe te passen, het feit dat de eigenaar dit niet wil (43%). Als het gaat om vuurwerkangst en onweeragnst,  melden de meeste huisdiereigenaren zich veel te laat bij de dierenarts (pas in de laatste week van december), waardoor er geen tijd meer is voor gedragsmodificatie.

Vuurwerk- en onweergeluidencd

Waarom een vuurwerk -en onweergeluidencd?
Deze "homeopatische"geluidencd  wordt te koop aangeboden, omdat deze geluidenbehandeling een wetenschappelijk  bewezen remedie tegen angst en het bijkomend stressgedrag van uw huisdier is.  Onze vuurwerkcd wordt al jaren met groot succes toegepast bij paarden, honden,  katten, papegaaien en parkiet-achtigen. De combinatie vuurwerkgeluiden en onweergeluiden  ligt in de lijn van instinctieve angst bij (zoog-) dieren, voor lichtflitsen,  knetterend vuur, rook en geknal. Deze geluiden zijn signalen voor  mens en  dier om op te passen voor gevaren, waarbij de natuurlijke reactie meestal  vluchtgedrag is. Door gewenning aan deze geluiden en het ervaren van positieve  gebeurtenissen tijdens deze geluiden, leert een (zoog-) dier,  meer  aandacht te hebben voor andere dingen in zijn of haar omgeving.
 


Boerderijgeluidencd, Stadsgeluidencd en Woon/Huisgeluidencd

Waarom een Boerderijgeluidencd, een Stadsgeluidencd en een Woon/Huisgeluidencd?
Het antwoord is simpel. Alles went, wanneer je het dier er maar tijdig of geregeld mee laat kennis maken. Een herkenbaar voorbeeld is de boerenhond, die niet meer opkijkt van het geloei, de ganzen en kippen, de paarden, de tractor enzovoort. Maar ook de hond die uit het asiel komt, bij een nieuwe baas van een staalbewerkingsfabriek. Bij deze laatste zal een doorsnee hond de eerste dagen bijzonder angstig zijn en wegkruipen door het vele lawaai. Al snel heeft het dier door, dat het allemaal wel mee valt en zal hoe dan ook later niet meer wakker liggen van de vreemde geluiden die er in het begin waren. Sterker nog; het wordt gewoonweg zijn of haar thuis.
We kennen allemaal het fenomeen, dat wanneer je op de bank zit en de hond of kat hoort plotseling een nieuw of vreemd geluid, het dier zal schrikken of opspringen en gaan blaffen of bang weglopen. Dat kan bijvoorbeeld al door een ketting die bij de buren van het balkon valt of door het plotseling beginnen van betonboorgeluiden. Wanneer u onderweg bent met uw huisdier zal er ook een groot aantal geluiden voorbij komen die het dier misschien niet kent en zal mogelijk leiden tot onzekerheid of angst.
De Cd's die wij aanbieden staan vol met geluiden die we allemaal kennen uit het verleden. Het merendeel natuurlijk vanuit onze kinderjaren.
Daarom is het van groot belang dat uw hond, kat of paard hiermee kennis maakt, zodat deze het als normaal gaat zien. Het dier zal het geluid niet direct kunnen koppelen, zoals wij mensen dat kunnen, maar het dier kijkt naar het gedrag van het baasje, wanneer de geluiden aanwezig zijn. Doet het baasje rustig en reageert niet, dan zal uw huisdier dit ook niet (meer) gaan doen. Ook wanneer het dier ouder is en al jaren heeft geblaft naar bepaalde geluiden, zal deze door het gedrag van de baas kunnen worden bijgestuurd.
Uiteindelijk gaat de hond van de staalfabriekeigenaar gewoon slapen.

 

Pilletje voor de Angst

Waarom geen pilletje bij vuurwerkangst?
Soms is de angst bij het dier zo ernstig dat het  niet gevoelig is voor onze geluidentherapie. In die gevallen kunt u natuurlijk  aan uw dierenarts de juiste medicijnen vragen. Wij vinden dat alleen een  tabletje  niet voldoende is en dat er in die ernstige situaties ook iets  aan gedragsmodificatie gedaan kan worden. Gelukkig schrijft zo'n 32% van de  dierenartsen een combinatietherapie voor van zowel de vuurwerkcd-therapie als  ook de ondersteuning door medicijnen. Het is inmiddels  aangetoont dat het een betere behandeling is dan alleen maar een paar  pilletjes. Bovendien kunnen de medicijnen   (ook  binnen de homeopahtie) vervelende  bijwerkingen hebben.

Doelstelling van deze website.
In de eerste plaats willen wij op deze  site de nodige informatie verstrekken over het gebruik van onze vuurwerkcd.  Daarnaast willen we graag dat mensen met huisdieren inzien dat het opvoeden daarvan net zo belangrijk is  als het opvoeden van kinderen. Naast verantwoordelijkheidsgevoel kost het tijd  en geld, maar vooral ook goede wil om het gewoon te doen. Je grijpt bij een kind  niet zomaar naar de pillenpot en dat doe je ook niet met je huisdier. Wij vinden  dat te makkelijk. Ook vinden wij dat er te makkelijk wordt gegrepen naar de  homeopathie, omdat men het idee heeft dat hiermee hun huisdier geholpen is. Men  steekt een luchtje in het stopcontact en klaar is kees. Het hondje en het poesje  moet het er maar mee doen. Dierenartsen spelen hier ook een hele belangrijke rol  in, maar adviseren toch vaak nog teveel in de richting van de makkelijkste weg.  Kortom de weg waarbij de klant, de baas, niets hoeft te doen. Hier zetten wij  dus een heel groot vraagteken. Met deze website en de informatie die hierop terug te vinden is, hopen  we een grote bijdrage te leveren aan de motivatie bij de dieren-baasjes om het  beste te kiezen voor hun huisdieren en niet zomaar het makkelijkste. Daarnaast  geven we een groot aantal  tips bij vuurwerkangst bij huisdieren.

Wanneer een Vuurwerk Geluiden Cd bestellen?

Wanneer bestellen?
Hoe sneller u met de hondentrainingscd's begint , des te beter is dat voor u en uw huisdier. Wacht  dus niet tot oktober of november, maar begin als uw hond of kat  nog klein is. Dit geldt ook als uw hond of kat al volwassen is.  Neem uw verantwoordelijkheid ook dan en leg u niet neer bij een gemakkelijk  pilletje en bestel een vuurwerk training CD of een van onze andere socialisatiecd's.
...Hondentrainings-cd
Onweer Boerderijdierengeluiden
vuurwerkgeluidencd
Stadsgeluiden
Socialisatie
geluidenfobie
  vuurwerkangst hond...
hond voorkomen angst
puppytraining vuurwerk geluiden cd
vuurwerkgeluiden
Terug naar de inhoud